Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

aba liga 2

Kadija nakon poraza Sparsa: Tolika je objektivna razlika između ekipa

Spars_Split (1)

Odlučujući treći susret igra se u četvrtak na Gripama

Košarkaši Splita uvjerljivom su pobjedom izborili majstoricu za ostanak u ABA ligi. U drugom meču baraža impresivnom su partijom slavili jučer kod Sparsa i uzvratili Sarajlijama za poraz na Gripama u srijedu. Serija je sada izjednačena na 1-1. Odlučujući treći susret igra se u četvrtak na Gripama.

Klupa Splita u ovom je susretu zabila čak 44 poena.

“Puno je lakše voditi utakmicu kada dobiješ reakciju od svakog igrača koji je ušao. Nismo baš dobro ušli u susret, domaćinima je na krilima pobjede u Splitu samopouzdanje bilo na vrhuncu. Bilo je bitno da konsolidiramo redove, da odreagiramo. Poslije smo i poveli. Svojim dekoncentracijama smo do kraja prvog poluvremena vratili domaćina u igru, ali u drugom poluvremenu smo izgubili samo četiri lopte, što je bio naš najveći problem u prvom poluvremenu i u prvom susretu u Splitu. Čim smo to iskontrolirali, kontrolirali smo i obrambeni skok, za razliku od prvog poluvremena. Čak i kada su se Sparsi približili na sedam razlike imao sam dojam da mi kontroliramo utakmicu. Zadnju četvrtinu smo odigrali odlično”, rekao je trener Splita Milan Karakaš.

Šut za tri bio je vrlo dobar (15-32) kod Splićana.

“Bitno je da budemo svjesni smo da još ništa nismo napravili. Ne smijemo pomisliti da je serija gotova, Sparsi su u mnogo navrata ove sezone pokazali da su karakterna momčad”, naglasio je Karakaš.

Trener Sparsa Miodrag Kadija je kazao:

“Nije ovo naš težak poraz, tolika je objektivna razlika između ekipa ili je čak i veća. Iznenađenje je bila naša pobjeda u Splitu, a da smo ih u ovom susretu i izbacili bila bi to senzacija. Oni su i ovdje bili favoriti jer su puno bolja ekipa. Mi igramo uz to i bez dva igrača. Sve je posljedica umora i pada koncentracije. U Splitu moramo igrati hrabro. Pokušat ćemo opet napraviti iznenađenje, ako ne uspijemo, čestitat ćemo Splitu”.