Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transferi

Hoće li Begović i Adebyor zaigrati protiv Sarajeva?

asmir begovic334

Britanski listovi tvrde kako Togoanac sigurno dolazi na Ostrvo

Menadžer škotskog prvaka Celtica Neil Lennon u očajničkoj potrazi je za golmanom, s obzirom da je prvi golman Celtica Craig Gordon (36) na pragu odlaska u penziju.

Jedno od rješenja, prema tamošnjim medijima, vidi upravo u bivšem reprezentativcu BiH Asmiru Begoviću, koji je pred kraj sezone ostao bez statusa prvotimca u Bournemouthu.

Iskusni napadač Emmanuel Adebayor (35) također je na meti škotskog prvaka.

Britanski listovi tvrde kako Togoanac sigurno dolazi na Ostrvo. U utrci za njegov potpis su i West Ham, Sheffield United i Watford, ali u ovom trenutku čini se da je prelazak u Celtic najrelnija opcija.

Adebayor je prošle sezone u dresu Basaksehira nastupio 19 puta i postigao tri gola, a prošle sedmice mu je istekao ugovor i postao je slobodan igrač. Tokom bogate karijere nosio je dresove brojnih velikih klubova poput Real Madrida, Arsenala, Tottenhama i Manchester Cityja.

Jedno pojačanje je već sletjelo na Celtic Park. Riječ je o vezisti Davidu Turnbullu iz Motherwella, koji je prošle sezone proglašen najboljim mladim škotskim nogometašem. Podsjećamo, Celtic je protivnik Sarajeva u kvalifikacijama za Ligu prvaka.