Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

U većem dijelu BiH danas padavine

vremenska_kisa

Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Prijepodne u BiH je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U sjevernim i zapadnim područjima registrovna je i kiša.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Gradačac 19, Ivan-sedlo, Tuzla i Doboj 20, Brčko, Banja Luka, Bijeljina i Zvornik 21, Sanski Most 22, Bihać, Bugojno 23, Sokolac 24, Livno 25, Grude i Sarajevo 26, Bileća, Srebrenica i Trebinje 28, Neum 30 i Mostar 31 stupanj.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuje u većini dijelova BiH. Ponegdje uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjeren, na momente i pojačan, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 31 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Biometeorološke prilike u ponedjeljak će biti neznatno povoljnije u većem dijelu zemlje, uz temperature koje će biti u okviru uobičajenih za ljetni period.

Uz kišu i više svježine tokom noći, kao i mirniji san, većina populacije trebala bi se osjećati ugodnije.

Hronični bolesnici i meteoropate neće imati jačih tegoba u prvom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima moguć je izraženiji osjet sparine, stoga je preporučljivo izbjegavati teže aktivnosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.