Premiership

Hoće li penal opet donijeti prevagu?

Naslovna (1)

Rodžersa i dalje muče kadrovski problemi

Sposobnost da udarce sa 11 metara izvode rutinski jedan je od razloga zbog kojih Lester i Fulam međusobni okršaj u pretposljednjem meču desetog kola dočekuju na potpuno suprotnim krajevima tabele. Naravno, daleko od toga da je jedini. Ali, Fulam su tri promašena penala direktno koštala četiri boda i bijega iz opasne zone, dok je Lesterovih sedam iskorišćenih jedanaesteraca transformisalo neke ne baš blistave partije Lisica u pobjede, do te mjere da su prethodno kolo dočekali na vrhu Premijer lige.

Surovo prizemljenje stiglo je protiv Liverpula, i to onda kada je Lester, vjerovatno više nego ikad ranije imao ulogu favorita – ako se to tako može okarakterisati sa Redsima – protiv desetkovanog šampiona Engleske. Jirgen Klop je maksimalno suzio prostor Džejmiju Vardiju, neutralisavši ga u potpunosti, čime je umanjio šanse Lisicama da stignu do gola. Na identičan način na koji su to prethodno uradili i Aston Vila i Vest Hem.

 

LESTER POBJEĐUJE – KVOTA 1.6

 

Uspije li u istoj namjeri i Skot Parker, biće na dobrom putu da poslije dva vezana poraza ostvari pozitivan rezultat. Ali to je jedno veliko “ako” – Fulam je uz Vest Brom primio najviše pogodaka u prvenstvu, čak 18, od kojih je pet došlo u uvodnih deset minuta mečeva. I dok odbrana predstavlja nerješiv problem za Parkera, u napadu ekipa napreduje sve bolje. Od završetka prelaznog roka jedino su Lids, Mančester Siti, Liverpul i Mančester Junajted postigli i uputili više udaraca ka golu rivala od Fulama, a u posljednjih pet mečeva londonski tim jedino Vest Hemu nije zatresao mrežu.

Rodžersa i dalje muče kadrovski problemi. Doduše, Timoti Kastanj i Rikardo Pereira polako se vraćaju u trenažni proces, Belgijanac je u četvrtak otputovao sa ekipom u Bragu, Portugalac je nedavno igrao za rezervni tim Lisice, ali je mala verovatnoća da će se i jedan od njih naći u startnoj postavi. Vilfrid Ndidi, Čaglar Sojunču i Danijel Amarti nisu se još uvek oporavili od povreda.

Ukoliko pak čvrsto verujete u trijumf Lestera, MOZZART vam za pobjedu Lisica nudi najveću kvotu na svijetu.