BiH

PlayUK

British Council organizira mentorski program za mlade kreativce

30/11/2020

U sklopu PlayUK 20/21 programa, British Council je organizirao mentorski program za mlade kreativce, u sklopu kojeg će učiti od odabranih mentora iz Velike Britanije

PlayUK podržava mlade kreativce sa zapadnog Balkana koji žele da unaprijede karijeru u industriji video igara, saopćeno je iz British Councila.

Program počinje u januaru 2021. godine. Deset kreativaca na početku karijere u video igrama će imati šansu da tokom tri mjeseca rade sa posebno odabranim mentorima, ekspertima iz ove industrije iz cijele Velike Britanije.

Svi učesnici programa imaće po osam sati individualnih mentorskih sesija tokom kojih će im eksperti pomoći da ustanove svoje ciljeve, ambicije, razvojne potrebe, kao i da istraže načine da sve to i ostvare. Program sadrži i razigrani online događaj koji će učesnicima biti prilika da rad prikažu publici iz cijelog svijeta.

Prijave mogu da pošalju svi uključeni u izradu video igara, bez obzira na discipline u kojima su angažovani; discipline uključuju i dizajn, programiranje, dizajn narativa, produkciju i art, pisanje scenarija i razvoj zajednice. Prednost imaju kreativci koji s video igrama tek počinju ili su u ranoj fazi karijere, te oni koji traže podršku u identifikaciji novih ciljeva i radu na njihovom ostvarenju. Također je neophodno da posjeduju odgovarajući nivo engleskog, jer će radni jezik ovog programa biti engleski.

Grupa odabranih mentora donosi u ovaj program širok spektar stručnosti i specijalnosti, uključujući dizajn narativa, produkciju, dizajn igara, poslovni razvoj, kustostvo i programiranje. Njihovo zajedničko iskustvo obuhvata mnoštvo video igara (za mobilne uređaje, računare i konzole) priznatih od kritičara, brojne nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), saradnju s vodećim svjetskim institucijama kulture, te vodeće uloge u velikim kompanijama za proizvodnju video igara.

Konkurs će biti zatvoren 10. decembra u 17.00 sati po srednjoevropskom vremenu, navodi se u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.