Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olgun se oprostio

Hoće li zenički Čelik preživjeti koronu? Kasumovićev “investitor” napustio klub

kasumovic olgun1 (1)

Dolaze nam na naplatu stari ugovori, a mi nemamo uvide u njih. Uopšte nemamo tu dokumentaciju

Večeras je Čelik zvanično objavio kako je Aydin Olgun napustio klub. Objavljeno je oproštajno pismo Olguna na društvenim mrežama.

Na kraju tog pisma poručio je kako vraća ključ i pečat kluba gradonačelniku.

“Ova situacija me veoma zatekla. Nisam vjerovao da će doći do ovoga. Situacija je veoma loša, i teško je govoriti šta će se desiti u budućnosti. Suština svega je ovakva, Aydin Olgun je prevaren. Došao je sa dobrom namjerom u klub. Uložio je veliki novac. Doveo je veoma dobrog trenera. Sve je sam radio i bez ičije pomoći. Sve što je napisano u onom dokumentu je tačno. Dolaze nam na naplatu dugovanja iz 2009., 2012….”, kazao je za Sportske.ba Samir Kaltak, predstavnik zeničkog kluba i službeni prevodilac.

Na pitanje čija je krivica to što je Čelik trenutno u velikim dugovima, Kaltak je kazao:

”Pa kad pogledate sa strane, to i nisu baš toliko velika dugovanja. Kad vidite koliko je novca u fudbalu, to je ništa. Problem je sljedeći. Zakonski je propisano kako stara dugovanja ne prelaze na novog vlasnika. Grad se obavezao da će isplatiti stara dugovanja, a na kraju to nisu učinili. Oni plaćaju ovu mjesečnu ratu što imaju od po 20.000 km, ali i to se radi iz Čelikovog džepa. To se isplaćuje preko kirija na stadionu. Situacija je veoma kompleksna. Dolaze nam na naplatu stari ugovori, a mi nemamo uvide u njih. Uopšte nemamo tu dokumentaciju. O nestanku ovih ugovora je obaviještena i policija, koja radi na ovom slučaju. Aydin pola stvari nije znao šta se u klubu dešava. Vjerovao je da može promijeniti klub iz temelja.”

Šta će biti sa klubom, hoće li se ugasiti?

”Pa prerano je govoriti o tome, ipak treba sačekati i razgovarati šta se tačno može uraditi. Ovo je jedna veoma zamršena situacija koju samo država može riješiti. Ista stvar je i sa trenerom. Još se ništa ne zna.”

Može li klub uraditi nešto poput Bosne Royal u košarci, da li bi to bilo neko moguće rješenje?

”Mislim da od te priče nema ništa. Navijači su protiv toga, a mislim da ni grad to ne bi dozvolio. Teško da može do toga doći.”