Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

in memoriam

Preminula majka Gorana Čengića

natasa_zimonjic_cengic (1)

Izgubio je život 14. juna ratne 1992. godine zbog herojskog pokušaja da od zločinca Veselina Vlahovića Batka, zvanog ‘monstrum s Grbavice’, spasi komšiju Husniju Ćerimagića u sarajevskom naselju Grbavica

Nataša Čengić-Zimonjić, majka poznatog rukometaša Gorana Čengića, koji je u ratu likvidiran na sarajevskoj Grbavici zato što je pokušao odbraniti svoga komšiju, preminula je u petak.

Nikada nije preboljela smrt svoga sina.

Gorana je svake noći sanjala, a do kraja je bila sa svojim trećim sinom Roćkom, i sa unučadi, Srđanom i Vanjom, Goranovim sinovima, koji su brinuli o njoj.

Datum sahrane će biti naknadno utvrđen.

Goran Čengić, humanista i istaknuti prijeratni sportista, izgubio je život 14. juna ratne 1992. godine zbog herojskog pokušaja da od zločinca Veselina Vlahovića Batka, zvanog ‘monstrum s Grbavice’, spasi komšiju Husniju Ćerimagića u sarajevskom naselju Grbavica. I Goran i Husnija odvedeni su potom na Trebević i likvidirani.

Veselin Vlahović Batko osuđen je kao ratni zločinac 2014. godine na 42 godine zatvora. Kažnjen je za zločine počinjene ratne 1992. godine nad Bošnjacima i Hrvatima u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići. Proglašen je krivim za najmanje 30 ubistava, silovanje većeg broja žena bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, kao i premlaćivanje, maltretiranje i pljačkanje građana koji nisu srpske nacionalnosti.