Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

arsenal na mestalli

Hoćemo li Kolašinca gledati u finalu Lige Evrope?

kolasinac

Ovo polufinale Evropske lige ima veliku važnost za oba tima

Borba za plasman u finale Evropske lige nastavlja se večeras polufinalnim utakmicama. Arsenal naše reprezentativca Seada Kolašinca će u goste Valensiji. U prvoj utakmici, sastav iz Londona slavio je sa 3:1.

Ovo polufinale Evropske lige ima veliku važnost za oba tima, jer postaje sve jasnije da se kroz svoja prvenstva ni Arsenal ni Valencija neće kvalificirati u Ligi prvaka naredne godine.

Valencija još ima šansu, iako dva kola prije kraja zaostaju tri boda za četvrtom pozicijom. Arsenal je svoje šanse za četvrto mjesto upropastio u prošlom kolu.

“Topnici” odranije ne mogu računati na Aaron Ramseya, Dennisa Suareza i Hectora Bellerina, dok domaćin na raspolaganju nema Geoffreyja Kondogbiju i Denisa Černiševa.

U dosadašnja svoja dva gostovanja u Valenciji Arsenal je gubio, ali rezultatima koji bi im sada donijeli prolaz.

Drugi meč dana igraju Chelsea i Eintracht Frankfurt na Stamford Bridgeu. Prvi duel u Njemačkoj okončan je bez pobjednika rezultatom 1:1, tako da gol u gostima imaju londonski Plavci. Ipak, ne treba otpisivati ni Frankfurt koji ove sezone, sa balkanskim triom u napadu, igra odlično.

Interesantno, moglo bi se dogoditi da finalisti oba evropska takmičenja budu iz Engleske. Liverpool i Tottenham su izborili finale Lige prvaka, a Chelsea i Arsenal su na dobrom putu da isto učine i u Evropskoj ligi. To bi bio prvi takav slučaj u historiji da o titulama u oba takmičenja odlučuju engleski finalisti. Po jednom se u oba takmičenja desilo da Englezi igraju finala (Chelsea i Manchester United 2008. u Ligi prvaka i Tottenham i Wolvesi 1972. godine u UEFA Cupu, sadašnjoj Evropa ligi).

Obje utakmice počinju u 21 sat i bit će emitirane u direktnom prenosu na kanalima Arena Sport.