Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hodžić i Džeko iduće sezone u vrhu napada Trabzonspora?!

dzeko hodzic

Dinamov napadač Armin Hodžić mogao bi iduće sezone postati član turskog Trabzonspora, koji slaže ekipu za povratak u vrh turskog nogometa.

Nakon što prošle sezone nisu uspjeli izboriti plasman u Evropu, angažirali su potpuno novu skaut službu, a prvi je novim skautima za oko zapeo upravo mladi bh.reprezentativac. Hodžić ugovor ima sa zagrebačkim klubom do 2019. godine, a ove sezone je postigao 11 golova.

“Mogao bih puno naučiti od Edina Džeke,” rekao je svojevremeno Armin Hodžić koji bi, prije nego što zaigra s Džekom u napadačkom tandemu reprezentacije BiH, mogao s njim istrčati u vrhu napada turskog Trabzonspora.

Naime, prema pisanju hrvatskih medija, Trabzon želi i Džeku!

Turci su već skautirali Armina, a pažnju im je privukao svojim nastupima za Dinamo u Ligi prvaka. Prema pisanju Indexa, Modri vjerovatno ne bi imali ništa protiv prodaje Hodžića jer u rosteru imaju još i Angela Henriqueza, koji je baš zbog Hodžićeve sjajne forme ove sezone morao preseliti na klupu.

Što se Džeke tiče, on se u Romi od dolaska Luciana Spalletija na mjesto trenera, za poziciju u vrhu napada bori sa italijanskim reprezentativcem Stephaneom El-Shaarawyjom. Uprkos silnim špekulacijama da bi Spalleti rado prodao Džeku, stvari na terenu su sasvim drugačije. Džeko dobija minutažu, a Roma se potpuno oporavila kada je Serija A u pitanju, i za sada čvrsto drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone. A, to je prioritetni cilj Rimljana u ovom trenutku.

U ovom trenutku priča o Džeki i Trabzonu izgleda poprilično nerealno, jer pitanje je bi li Džeko pristao potpisati za klub koji je realno gledajući “druga liga” evropskog nogometa.