Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hodžić odlazi s Maksimira za godišnju plaću od 1,2 miliona KM

armin hodzic443

Šest igrača trebali bi uskoro napustiti zagrebački Dinamo. Hrvatski prvak priprema se za veliki uzvrat play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Young Boysa na Maksimiru (utorak, 21 sat) te želi iskoristiti sjajnih 1:1 iz Švicarske. Međutim, osim utakmice Zagrepčani rade i na izlaznim transferima.

Prvi na izlaznim vratima je Armin Hodžić, koji je prema pisanju hrvatskih medija, na korak je od odlaska u MOL Vidi za 2,4 miliona eura. Bh. internacionalca, kako piše Index.hr, u Mađarskoj čeka godišnja plaća od 600.000 eura i zemljak Anel Hadžić. Hodžić je do sada odigrao 111 utakmica i zabio 51 gol, uz sedam asistencija za Dinamo.

Sljedeći na redu je Ivan Fiolić, koji bi u sljedećim danima trebao potpisati za Genk.

Jan Lecjaks nedavno je prebačen u B tim Dinama i na njega trener Nenad Bjelica ne računa. Čeh, koji je skupio 29 mečeva (jedan gol i tri asistencije) trebao bi sezonu nastaviti u Lokomotivi, za koju će igrati na posudbu.

Zajedno sa njim će krenuti i mladi bh. reprezentativac Luka Menalo, koji nema šta tražiti u ekipi pored Mislava Oršića i Izeta Hajrovića.

Pred odlaskom je i Tongo Doumbia, samo se ne zna kamo ide.

Spomenuta petorica praktički će sigurno otići s Maksimira, a to bi mogao uraditi i Amir Rrahmani (32 utakmice za Dinamo, jedan gol i tri asistencije). Njega želi danski Bröndby i pregovori su u toku.

https://www.youtube.com/watch?v=2Eki-j_guC8