Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za EURO 2020

Holandija slavila u Njemačkoj, Hrvatska deklasirala Slovačku

hrvatska_slovacka

Ulogu favorita opravdali su Rusija protiv Škotske, odnosno Vels protiv Azerbejdžana

Najzanimljiviji meč dana u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo večeras su igrali Njemačka i Holandija. Nakon dosta uzbuđenja, konačan rezultat glasio je 2:4, čime su se Holanđani vratili sa ruba provalije i na kraju približili mjestu koje garantuje plasman na EURO. Panceri su poveli golom Gnabryja već u devetoj minuti. Nastavak je pripao Holanđanima, koji su prvo izjednačili preko De Jonga u 59, a zatim i povele autogolom Taha u 59. minuti.

Petnaest minuta prije kraja Kross je izjednačio gol sa bijele tačke, da bi pobjedu Holandiji donijeli Malen deset minuta prije kraja i Wijnaldum u samom finišu meča. Njemačka je druga na tabeli u ovoj grupi iza Sjeverne Irske sa devet bodova, dok je Holandija sa šest i utakmicom manje na trećem mjestu.

Čas nogometa održala je Hrvatska u Slovačkoj, pobijedivši sa 4:0. Nakon niza prilika i pogođene dvije prečke, Hrvati su poveli golom Vlašića u samom finišu prvog dijela. U nastavku je prednost povećao Perišić, golijadu nastavio Petković, a tačku na i stavio Lovren u samom finišu.

Sigurnu pobjedu ostvarila je Austrija nad Latvijom (6:0), kao i Belgija nad San Marinom (0:4). Iznenađenje je priredila Slovenija pobijedivši Poljsku sa 2:0. Pogađali su Struna i Sporar. Ulogu favorita opravdali su Rusija protiv Škotske, odnosno Vels protiv Azerbejdžana. I jedni i drugi pobijedili su rezultatom 2:1.