sp u kataru

Hrvati u četvrtfinalu, Livaković skinuo tri penala

PXL_051222_97279125

Poveli su Japanci u 44. golom Maede nakon smušene reakcije hrvatske zadnje linije

Dobili smo još jednog četvrtfinalistu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Prvi put što ni nakon 90 minuta, a potom ni 120 minuta igre nije bilo pobjednika. Penalima. Hrvatska je bila bolja u penal lutriji od Japana nakon što je 120 minuta igre rezultat bio 1:1.

Nogometna selekcija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, nakon što je danas nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s 4:2 savladala selekciju Japana.

Poveli su Japanci u 44. golom Maede nakon smušene reakcije hrvatske zadnje linije. Napadaču škotskog Celtica bio je to prvi gol na Mundijalu i drugi u karijeri u dresu reprezenatcije. Zanimljivo, ovo je prvi put da Japan postiže prvi gol na utakmici na ovom Svjetskom prvenstvu.

No, nije puno trebalo Hrvatima da se vrate u drugom dijelu. U 55. minutu fantastično je glavom, sa nekig 15-ak metara pogodio Ivan Perišić. Golom za izjednačenje protiv Japanaca Perišić je postao najbolji strijelac hrvatske kada su svjetska i evropska prvenstva u pitanju. Bio mu je to 10 gol u dresu Hrvatske na velikim takmičenjima. Davor Šuker je ostao na devet, a Mario Mandžukić na osam.

I to je bilo sve što se tiče golova. Bilo je nekoliko sjajnih pokušaja na obje strane, no oba golmana bila su na visini zadatka.

Sjajni Livaković

Golman Hrvatske Livaković je skinuo prvi penal Minaminu, a Vlašić pogodio za Hrvatsku.

Livaković je ponovo skinuo penal, ovaj put Mitomi, a Brozović pogodio za 2:0.

Asano pogađa u trećoj seriji za Japan, a Livaja za Hrvatsku pogađa stativu.

No, Livaković ponovo brani, ovaj put Yoshidi, a Pašalić zabija i odvodi Hrvatsku u četvrtfinale.

Tamo će Hrvati igrati protiv boljeg iz susreta Brazil – Južna Koreja koji se igra od 20 sati.