Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Romain Saiss

Kapiten Maroka: Halilhodžića su vrijeđali na svoj utakmici, nemoguće je bilo da ostane

halilhodzic

Ekipu je Vaha vodio beskompromisno, a pri tome je potjerao velike zvijezde Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija

Kapiten reprezentacije Maroka Romain Saiss osvrnuo se na istorijski uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kataru,a dotakao se i promjene selektora koja se dogodila prije samog takmičenja.

Selektor s kojim se Maroko kvalificirao na Mundijal bio je naš Vahid Halilhodžić, no u polufinale u Kataru, do istorijskog uspjeha Marokance je odveo Walid Regragui, koji je stigao nakon što Vaha dobio otkaz.

“Nakon promjene selektora svi smo bili svjesni da imamo malo vremena da se naviknemo na novo stanje. Svi smo se trudili i treba čestitati svakom igraču jer je dao svoj maksimum. Svi smo puno razgovarali prije Svjetskog prvenstva. Vrlo brzo je stvorena dobra atmosfera i svi smo zajedno shvatili kolika je važnost Svjetskog prvenstva”, ispričao je Saiss u podcastu bivšeg francuskog nogometaša Jeromea Rothena.

Vahid Halilhodžić ubilježio je sjajne rezultate s Marokom, te mu donio nastup na svjetskoj smotri. Ekipu je vodio beskompromisno, a pri tome je potjerao velike zvijezde Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija. Zbog toga je imao problema s navijačima te čelnicima marokanskog saveza. Sve je rezultiralo otkazom uoči Svjetskog prvenstva.

“Što se tiče Halilhodžića, on je došao do tačke kad mu je bilo nemoguće ostati selektor. Na svakoj utakmici su mu zviždali. Ta je atmosfera postajala teška, a prenijela se i na ostatak ekipe. Bilo je napeto, na svakoj su ga utakmici vrijeđali. Ali ne smijemo zaboraviti da nas je on odveo na Svjetsko prvenstvo. Moramo mu biti zahvalni zbog toga”, rekao je Saiss.