Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Hrvatima se smiješi nova bronza, Oršić zabio sjajan gol

New Project (36)

No, Maroko se vratio nakon samo dva minuta

U dvoboju za treće mjesto na Mundijalu u Kataru Hrvatrska vodi 2.1 protiv Maroka nakon prvih 45 minuta igre.

Hrvati su poveli već u 7. minutu golom mladog stopera Joška Gvardiola. Majer je ubacio iz slobodnog udarca prema Perišiću, a nogometaš Tottenhama je glavom ostavio loptu za Gvardiola, koji na isti način pogađa gol.

No, Maroko se vratio nakon samo dva minuta.

Strijelac je bio stoper Achraf Dari nakon prekida.

To je bio prvi gol koji je jedna afrička selekcija postigla protiv Hrvatske na svjetskim prvenstvima. Također, to je prvi put na ovom Mundijalu da su u istoj utakmici dva stopera zabila gol.

Hrvatska u novo vodstvo dolazi u 42. minuti. Livaja je uputio pas Oršiću, koji je maestralno iskosa pogodio mrežu Bounoua za 2:1. Loptu je marokanski golman uspio dotaknuti prstima, ali nedovoljno da je usmjeri izvan gola. Pogodila je prvo stativu, a potom se odbila u mrežu! Oršić je tako zabio svoj prvi gol na SP-u i to u prvoj utakmici koju je počeo od prve minute.

Oršić je do ove utakmice na Svjetskom prvenstvu odigrao 71 minutu, što je iskoristio za dvije asistencije. Ovo mu je 28. nastup za Hrvatsku i drugi pogodak u reprezentativnoj karijeri. Dosad je jedini gol zabio Španiji u porazu na posljednjem Evropskom prvenstvu.

Tim rezultatom okončano je sjajno prvo poluvrijeme utakmice za treće mjesto.

Za naslov svjetskih šampiona boriće se Francuska, koja brani titulu, i Argentina, predvođena fenomenalnim Lionelom Messijem, koji želi osvojiti jedini pehar koji mu nedostaje u karijeri.

Finalni susret Mundijala u Kataru na programu je u nedjelju na stadionu Lusail s početkom u 16 sati.