Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nogometni transferi

Oršić potpisao, Dinamo nikad skuplje nije prodao igrača 30+

ORSIC

Postao je najskuplji Dinamov igrač u istoriji stariji od 30 godina

Hrvatski reprezentivac Mislav Oršić je novi igrač engleskog prvoligaša Southamptona. Nakon što je prošao liječničke preglede, hrvatski reprezentativac je potpisao ugovor s posljednjom ekipe Premier lige. Nakon što je nekoliko dana trajalo cjenkanje između dva kluba, danas su se obje strane napokon usuglasile i Dinamov će napadač karijeru nastaviti na Ostrvu.

Englezi će Dinamu platiti šest miliona eura i još dva miliona kroz bonuse, od kojih je najveći onaj za ostanak Southamptona u ligi.

Ugovor je potpisan na dvije i po godine.

“Sretan sam što sam ovdje. Mislim da je san svakog nogometaša igrati u Premier ligi. Ovdje sam i spreman sam. Motiviran sam i nadam se da ću pomoći ekipi ostvariti ciljeve”, rekao je Oršić po dolasku u novi klub.

Oršić je u Dinamu imao 1.2 miliona eura godišnju plaće i očekivati je da će u Southamptonu imati barem dvostruko više. Najbolje plaćeni igrač u klubu, James Ward-Prowse, zarađuje 5.9 miliona eura po sezoni, a samo sedmorica igrača Southamptona imaju manju plaću od 1.2 miliona eura po sezoni.

Southampton sljedeću utakmicu igra u subotu u FA kupu protiv Crystal Palacea, a četiri dana kasnije u Liga kupu protiv Manchester Cityja. Prva sljedeća prvenstvena utakmica je 14. januara u gostima kod Evertona.

Oršić je najskuplji Dinamov igrač u istoriji stariji od 30 godina, a ovim poslom je zagrebački klub prihode od transfera ove sezone podigao na ukupno 20 miliona eura. Dinamo je za 7.5 miliona eura prodao Bartola Franjića u Wolfsburg, za 3.5 Kristijana Jakića u Eintracht, a za ukupno 3.2 miliona eura je prodao Petra Stojanovića, Amera Gojaka i Komnena Andrića.