Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska golom Modrića pobijedila Tursku

hrvatska – turska2

Reprezentacije Hrvatske i Turske odigrale su prvi meč grupe „D“, a Hrvati su slavili pobjedu rezultatom 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Derbi trećeg dana EURO 2016 u Francuskoj između Hrvatske i Turske opravdao je očekivanja sportske javnosti i ponudio zanimljiv okršaj timova koji su u Francusku došli sa velikim ambicijama.

hrvatska - turska1

Izabranici Ante Čačića u prednost su došli u 41. minuti meča kada je sa 18 metara Luka Modrić postigao fantastičan gol. Do kraja utakmice “vatreni” su imali nekoliko izglednih prilika da i povećaju prednost, ali taj rezultat ostao je na semaforu i nakon posljednjeg zvižduka švedskog sudije Jonasa Erikssona.

Vrijedno svake pažnje je i ponašanje navijača Hrvatske i Turske koji su danas ispunili stadion „Park prinčeva“ u Parizu i platoe oko njega, a tom prilikom su pokazali pravi primjer sportskog ponašanja bodrivši svoje timove bez ijednog incidenta.

hrvatska - turska3

Nakon tuča engleskih u ruskih navijača u Marseilleu, kao i sinoćnje tuče poljskih i sjevernoislandskih tifoza u Nici, slike koje danas stižu iz Pariza i prizori u kojima hrvatski i turski navijači zajedno navijaju su svakako vrijedne svake pohvale.

hrvatska - turska4

Drugi meč prvog kola u izuetno zanimljivoj grupi “D” između Španije i Češke na rasporedu je sutra.

https://www.youtube.com/watch?v=WcUKVpm77xs