Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Hrvatska i s porazom večeras može na EURO, ali može i završiti u baražu

Luka Modrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Modrić

Selektor Zlatko Dalić napravio je jednu promjenu u sastavu za večerašnji duel u odnosu na utakmicu s Latvijom

Hrvatska fudbalska reprezentacija od 20:45 igra ključnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na Maksimiru u posljednjem kolu kvalifikacija gostuje Armenija, koja je ranije ostala bez šansi za prolazak.

Iz ove grupe Turska je osigurala Euro, a Hrvatskoj je konkurent za prolazak Wales. Velšani večeras dočekuju Tursku i potrebna im je pobjeda i da Hrvatska ne slavi protiv Armenije. S druge strane, Hrvatska će sigurno izboriti Evropsko prvenstvo ako pobijedi otpisane Armence ili ako Wales ne pobijedi Tursku.

Izabranici Zlatka Dalića mogu završiti i prvi te tako upasti u drugu jakosnu grupu na Evropskom prvenstvu. To će se dogoditi ako pobijede Armeniju i Turska izgubi od Walesa. U tom slučaju Hrvatska će biti ispred Turske zbog boljeg međusobnog omjera.

Podsjetimo, Hrvatska ima osigurane najmanje baraž kao osvajač Lige nacija. U njima bi u polufinalu 21. marta igrala protiv Estonije.

Dalić napravio jednu promjenu

Selektor Zlatko Dalić napravio je jednu promjenu u sastavu za večerašnji duel u odnosu na utakmicu s Latvijom. Martin Erlić ostao je na klupi, a Borna Sosa će započeti utakmicu. To znači da će Joško Gvardiol ponovno zaigrati na svom uobičajenom mjestu stopera uz Josipa Šutala, a ne na lijevom boku. Gvardiola će na boku zamijeniti Sosa, kojem je to prirodna pozicija.

Sastavi

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Majer – Kramarić, Budimir, Ivanušec

Armenija: Čančarević – Arutiunian, Mkrtčjan, Calisir, Tiknizjan – Hovhannisjan, Spertsjan, Harutjunjan – Ranos, Sevikjan, Zelarajan

tabela hrvatska