Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PRAVILA SU TAKVA

Uzeli su bod u kvalifikacijama i još uvijek imaju šanse za plasman na EURO

estonia svedska euro
FOTO: Pixsell/Bildbyran/SIPA USA

Nikad nisu igrali Evropsko prvenstvo, a u kvalifikacijskoj grupi s Belgijom, Austrijom, Švedskom i Azerbajdžanom osvojili su samo bod

Fudbalska reprezentacija Estonije igrat će u dokvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zahvaljujući plasmanu Češke. Ona je sinoć pobijedila Moldaviju 3:0 i tako pomogla Estoncima.

Estonija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo osvojila samo jedan bod, ali je u najlošijem razredu Lige nacija bila najbolja u grupi ispred Malte i San Marina, te je tako izborila priliku za plasman u dokvalifikacije.

Sinoć je Estoncima trebala još pobjeda Češke kako bi se otvorilo jedno mjesto u dokvalifikacijama. Na kraju su tu pobjedu dočekali.

Estonci, koji nikad nisu igrali Evropsko prvenstvo, u kvalifikacijskoj grupi s Belgijom, Austrijom, Švedskom i Azerbajdžanom osvojili su samo bod (remi s Azerbajdžanom) uz gol-razliku -20.

U polufinalu dokvalifikacija u martu sljedeće godine Estonija će igrati protiv najbolje rangirane reprezentacije koja ne ostvari plasman.

To će biti Poljska ili Hrvatska ako večeras ne izbori plasman. U drugom polufinalu Wales će igrati protiv Finske, Ukrajine ili Islanda.