Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katar 2022

Hrvatska ili Argentina: Večeras ćemo dobiti prvog finalistu Mundijala

KATAR 2022 – Trening hrvatske nogometne reprezentacije dan uoči utakmice protiv Argentine
12.12..2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na Svjetskom prvenstvu u Kataru dan uoci polufinalne utakmice protiv Argentine. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

“Vatreni” i “Gaučosi” do sada su se dva puta susreli na Svjetskim prvenstvima, oba puta u grupnoj fazi. Na SP 1998. Argentinci su pobijedili sa 1:0, a prije četiri godine Hrvati su slavili s ubjedljivih 3:0

Na 22. Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru danas će biti poznat prvi finalista.

Na stadionu Lusoil od 20.00 sati u prvom polufinalnom obračunu sastaju se aktualni svjetski viceprvak Hrvatska i Argentina, dvostruki svjetski prvak.

Predvođeni Lukom Modrićem Hrvati će jurišati na drugi uzastopni nastup u finalu Svjetskog prvenstva. Sa druge strane Argentinci sa prvom zvijezdom Lionelom Messijem žele da nastave niz neporaženosti u polufinalima i izbore prvo finale nakon 2014. godine kada su u produžecima poraženi od Njemačke.

Argentina je do sada dva puta osvojila Svjetsko prvenstvo, kao domaćin 1978. i osam godina kasnije u Meksiku, kada je ekipu predvodio Diego Maradona.

Na svjetskim prvenstvima Hrvatska je u svom šestom nastupu po treći put prošla grupnu fazu i sva tri puta se plasirala u polufinale. Prije četiri godine u Rusiji u finalu su poraženi od Francuske, a 1998. osvojili su treće mjesto u svom prvom nastupu na SP u Francuskoj.

“Vatreni” i “Gaučosi” do sada su se dva puta susreli na Svjetskim prvenstvima, oba puta u grupnoj fazi. Na SP 1998. Argentinci su pobijedili sa 1:0, a prije četiri godine Hrvati su slavili s ubjedljivih 3:0.

Dvije reprezentacije ukupno su odigrale pet susreta. Obje ekipe zabilježile su po dvije pobjede, dok je jedan susret završen bez pobjednika.

Prvi polufinalni susret sudit će Italijan Daniele Orsato.

U drugom polufinalu u srijedu se od 20.00 sati sastaju Francuska i Maroko.

Utakmica za treće mjesto na programu je u subotu od 16.00 sati, dok će se finale igrati u nedjelju u istom terminu.