hrvatski selektor

“Važno je da smo u polufinalu”: Dalića iznerviralo pitanje egipatskog novinara

KATAR 2022 – Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije
12.12.2022., Qatar National Convention Centre, QNCC, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije dan uoci polufinalne utakmice Argentina - Hrvatska na SP u Kataru. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic i igrac Ivan Perisic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Egipćanin, koji nije previše oduševljen načinom igre Hrvatske, pitao je Dalića da komentira stil svoje ekipe, na što je ovaj pomalo odrješito odgovorio

Hrvatska večeras od 20 sati igra polufinale Svjetskog prvenstva protiv Argentine.

Zlatko Dalić je dan uoči utakmice održao presicu, a na kraju konferencije za medije pomalo ga je uzrujalo pitanje jednog egipatskog novinara.

Egipćanin, koji nije previše oduševljen načinom igre Hrvatske, pitao je Dalića da komentira stil svoje ekipe, na što je ovaj pomalo odrješito rekao:

”Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu Svjetskog prvenstva. Tu je cijela priča gotova”, rekao je Dalić, a prethodno je najavio Argentinu:

”Ušli smo među četiri reprezentacije svijeta i to je sjajan uspjeh za Hrvatsku. Velika je stvar da dva svjetska prvenstva zaredom to uspijevamo. Želimo više. Igramo protiv velike Argentine predvođene Lionelom Messijem. Veći je pritisak na njima. Znamo kako igraju i u kojem smjeru žele odvesti utakmicu.

”Optimist sam i vjerujem igračima. Pokazali su kvalitetu i karakter. Bez toga ne bismo ušli u polufinale. Nećemo se prilagođavati suparniku, igrat ćemo svoju igru i na rezultat.”