Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Hrvatska otvara EURO protiv Španije, Italija u odbranu titule kreće u Dortumdu

hrvatska reprezentacija
Foto: Pixsell

Jučer je EURO svečano otvoren u Berlinu, a na utakmici otvaranja Njemačka je svladala Škotsku s 5-1

Nakon svečanog otvaranja, danas su na programu tri utakmice na EURO 2024 u Njemačkoj. Od 15 sati u Kolnu će snage odmjeriti reprezentacije Mađarske i Švicarske u okviru grupe A, i to će biti uvod u preostala dva fudbalska spektakla koja nas očekuju danas. Od obje selekcije se očekuje ipak borba za drugo mjesto, s obzirom da se Njemačka ističe kao favorit za prvoplasiranu u grupi A, pa bi već današnji susret mogao odrediti mnogo toga.

Hrvatska u Berlinu protiv Španije

Hrvatska nogometna reprezentacija otvara svoj sedmi nastup na Euvopskim prvenstvima utakmicom protiv Španije danas u 18 sati u Berlinu.

Na istom mjestu gdje je Hrvatska otvorila SP 2006. godine, danas će Vatreni igrati protiv Španije na otvaranju Eura u Njemačkoj. U Berlinu se očekuje oko 100 hiljada hrvatskih navijača, a moguće je da i oko 50 hiljada njih bude na samom stadionu koji prima 75 hiljada ljudi.

Italija u odbranu titule kreće protiv Albanije

Današnji program zatvara duel Italije i Albanije od 21:00 u Dortmundu. U odbranu titule prvaka “Starog kontinenta” reprezentacija Italije ulazi kao favorit, ali sasvim sigurno je da ni Albanija, jedno od najprijatnijih iznenađenja kvalifikacija, neće doći sa “bijelom zastavom”.

Sve utakmice možete pratiti uživo na BHT1.

Jučer je EURO svečano otvoren u Berlinu, a na utakmici otvaranja Njemačka je svladala Škotsku s 5-1.