Fudbal

Kvalifikacije za SP u Kataru

Hrvatska remizirala s Rusijom, Crna Gora s Turskom

01/09/2021

Danska je bila bolja od Švedske slavivši sa 2:0

Večeras su odigrane utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022., u grupama ”A”, ”D”, ”F”, ”G” i ”H”, a sve reprezentacija iz zemalja regiona podijelile su bodove sa svojim protivnicima, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “A” u prvoj utakmici Luksemburg je savladao Azerbejdžan rezultatom 2:1. Istim rezultatom okončana je i druga utakmica ove grupe, gdje je Portugal sa 2:1 slavio protiv Irske.

U Grupi “D” Kazahstan i Ukrajina remizirali su rezultatom 2:2. U drugoj utakmici ove grupe također nije bilo pobjednika, Francuska i Bosna i Hercegovine su remizirale rezultatom 1:1.

Odigrana su i tri susreta u grupi “F”. Danska je bila bolja od Švedske slavivši sa 2:0. Izrael je sa visokih 4:0 savladao reprezentaciju Farskih Ostrva, a u trećem susretu Moldavija je poražena na domaćem terenu od Austrije sa 0:2.

U grupi “G” Latvija je sa 3:1 slavila protiv Gibraltara, rezultatom 1:1 remizirale su Norveška i Holandija, a remijem je okončan i susret Turske i Crne Gore, i to rezultatom 2:2.

U grupi “H” Malta je slavila protiv reprezentacije Južnog Kipra sa 3:0, susret Rusije i Hrvatske okončan je bez golova, a Slovenija i Slovačka remizirale su sa 1:1.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.