Hrvatska, Švicarska, Italija i Danska nosioci u žrijebu baraža za SP

hrvatska

Fudbalska reprezentacija Hrvatske bit će nositelj u sutrašnjem žrijebu evropske zone baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, službeno je potvrđeno iz Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Na osnovu plasmana na novoj FIFA-inoj rang listi, objavljenoj jutros, status nosilaca u sutrašnjem žrijebu koji će se održati u Cirihu (Švicarska) imat će Švicarska, Italija, Hrvatska i Danska. Za protivnike će moći dobiti reprezentacije iz drugog ”šešira”, tj. Sjevernu Irsku, Švedsku, Republiku Irsku i Grčku.

Iako je Sjeverna Irska dva kola prije kraja kvalifikacija bila među potencijalnim nosiocima prilikom žrijeba, porazima od Njemačke i Norveške, izgubila je povlašten status. Mjesto je prepustila Danskoj, koja je u odnosnu na prošli mjesec napredovala sedam pozicija u rangiranju nacionalnih timova planete.

Žrijeb play-offa za plasman na SP u Rusiji održat će se sutra, 17. oktobra, sa početkom u 14 sati.

Prve utakmice baraža igrat će se u periodu od 9. do 11. novembra. Revanši mečevi previđeni su od 12. do 14. dana narednog mjeseca.