Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski trener među Top 10 favorita za nasljednika Roy Hodgsona

Roy-Hodgson

Britanske kladionice u ponudi za poziciju selektora Engleske stavile su i ime Slavena Bilića. Bivši hrvatski selektor prema trenutnim izračunima kotira dobro i u krugu je Top 10 imena koja se spominju kao zamjena za Royja Hodsgona.

U Top 10 su još, između ostalih, i Mourinhom, Blancom, Wengerom, Scolarijem…

Harizmatičnog Splićanina će posebno razveseliti što njegovo ime danas spominju mnogi engleski navijači. Njima je Bilić najdraža opcija. Telegraph također predlaže hrvatskog trenera kao moguće i dobro rješenje, uz imena poput Juergena Klinsmann i Arsenea Wengera.

Otok se još uvijek dobro sjeća kako je Bilić dva puta srušio Engleze i uzeo im plasman na Euro 2008. godine, ali jednom pošteno i “čučnuo”, s pet komada u mreži protiv Capellove Engleske na Wembleyju.

Kao najveći favorit u stvarnom svijetu, izvan kladionica, kotira selektor mlade reprezentacije Gareth Southgate i to zbog bliskih kontakata u FA-u.

slaven-bilic1234

“Dajte mi da preuzmem reprezentaciju”, poručio je za BBC Alan Shearer, legendarni napadač Svraka, koji je poraz Engleske od Islanda nazvao najgorom predstavom u istoriji Engleske.

Priznao je da je bio na razgovoru u FA-u prije četiri godine, kada s ga odbili zbog neiskustva. No, Shearer bi opet razgovarao. Jedan je od kandidata s čijim imenom se barata u medijima. Tu su i Glen Hoddle, Alen Pardew i Harry Redknapp.

Iskusni Redknapp ipak nije u najboljim odnosima sa savezom.

“Ma oni neće izabrati pravog. Ko uopće više vjeruje tom savezu? Meni bi prvi kandidat bio Gery Neville, ali ko bi mu dao posao nakon onoga u Valenciji”, kazao je Redknap.

Redknapp je potom kazao da bi ozbiljno razmislio u lukavom Biliću da je na mjestu ljudi iz FA-a.