Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hughes: Vodimo pregovore s Begovićem, nadamo se da će ostati

asmir-begovic-288228

Stoke City možda je pronašao zamjenu za Asmira Begovića u vlastitom dvorištu. Na golu je bh. reprezentativca u tri utakmice uspješno zamijenio 21-godišinji Jack Butland. Ali, trener Mark Hughes najavio je kako će u posljednjoj utakmici sezone, protiv Liverpoola, na vratima ponovo biti Begović.

Bh. reprezentativac teško je da će ostati u Stokeu, gdje je već pet sezona, jer ga traži “pola Evrope”, od Reala, Manchester Uniteda, Liverpoola… U klubu se nadaju da bi ovog ljeta s Begovićem mogli potpisati novi ugovor, jer mu sadašnji istječe 2016.

“Nadamo se da Begović ostaje, vodimo pregovore i na kraju sezone želimo s našim golmanom produžiti ugovor. Begović je izvanredan golman, nadamo se da će ova priča završiti sretno”, kazao je trener Stoke Cityja Mark Hughes koji je u posljednjoj utakmici, bez obzira što su mali izgledi za njegov ostanak, mjesto na vratima prepustio Begeoviću, a ne Butlandu.

“U redu je da imam takvo poštovanje za Asmira. On je naš ‘broj jedan’, u redu je da brani u posljednjem kolu. Iako, Butland je jako napredovao, dao sam mu da brani u važnim utakmicama i on je tu priliku iskoristio”, dodao je Hughes.