Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon novog poraza

Hurem: Žao mi je što nismo dali gol u prvih 35 minuta

samira hurem nsbih (1)

Izabranice bh. selektorice Samire Hurem ostale su bez pobjede u dosadašnjem toku kvalifikacija, a jedini bod su osvojile u gostima kod Malte (2:2)

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena i u trećem od ukupno četiri dosadašnja susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo za žene, koje će se 2023. godine igrati u Australiji i na Novom Zelandu, a bolje od bh. tima danas su u Zenici bile nogometašice Rusije koje su slavile rezultatom 0:4 (0:2).

Tako su izabranice bh. selektorice Samire Hurem ostale bez pobjede u dosadašnjem toku kvalifikacija, a jedini bod su osvojile u gostima kod Malte (2:2).

– Zadovoljna sam bila igrom u prvih 35 minuta, to je bilo ono što smo htjeli i što smo radili. Žao mi je što mi tada nismo postigli i pogodak, a već poslije 35. minute počeli smo padati. Nismo to mogli nadomjestiti ni izmjenama u drugom poluvremenu – kazala je selektorica Hurem, koja je dodala kako se odrazio “nedostatak kvalitetnih igračica”, na koje nije mogla računati u ovom meču.

Rusija je, podvlači, pokazala da ima kvalitetan tim, koji je sastavljen od igračica koje igraju profesionalno nogomet.

– Nemam ja šta zamjeriti djevojkama, jer jednostavno, nekoliko igračica koje su ovdje ne mogu igrati, ali zbog toga što nemamo igračica morali smo na ovaj način igrati. Ovo je sve što smo mogli pružiti. Žao mi je, jer su golovi pali iz prekida. Tu smo, možda, mogli bolje reagovati, ali neke igračice prvi put nastupaju za reprezentaciju; neke ne igraju dovoljno, ali ovo je nešto što smo mogli imati u ovom trenutku – istakla je Hurem.

Cilj, podvlači, nije ni bio da se plasiraju na SP, jer su Rusija i Danska apsolutni favoriti, a nama, dodaje, preostaje “da se vratimo tamo gdje možemo dobiti bodove”. A to su, smatra, Azerbejdžan, Malta te Crna Gora u gostima, od koje su u Zenici izgubile 2:3. Nada se, kaže, da će biti kompletne u novembru, u uzvratnom meču protiv Danske.