Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hurtić: Bila je ovo teška utakmica i važna pobjeda

almir hurtic

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Almir Hurtić zadovoljan je novim bodovima koje je njegova ekipa osvojila današnjom pobjedom protiv Radnika (2:1) u meču 24. kola premijer lige BiH, ali nije zadovoljan igrom u drugom poluvremenu.

– Znali smo šta nas čeka. Radnik je čvrsta i disciplinovana ekipa s dobrim igračima koji znaju trčati kontru. Zadovoljan sam kako smo igrali u prvom poluvremenu, iako smo previše pokušavali proći kroz sredinu terena, ali ne i drugim kada smo se, iz meni nepoznatog razloga, u nekoliko navrata povukli. U svakom pogledu bila je ovo teška utakmica i važna pobjeda – izjavio je Hurtić nakon meča.

Trener Radnika Slavko Petrović smatra da je Sarajevo zasluženo pobijedilo, te naglašava da njegov tim očekuje težak period jer pored Premijer lige nastupa i u završnici Kupa BiH.

– Protiv Sarajeva smo igrali s previše respekta. Odbrana je bila solidna, ali gubili smo previše lopti, što je olakšalo posao Sarajevu. Na kraju smo iz dvije šanse uspjeli dati gol, ali ne bi bilo realno da smo izjednačili jer Sarajevo je bilo bolje tokom cijelog meča. Očekuje nas težak period i neće nam biti lako izdržati s trenutnim kadrom. Ako dođemo do finala Kupa nećemo imati vremena za odmor do kraja maja – objasnio je Petrović.