Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I dok Željo dvije decenije igra u ruševinama, Rijeka izgradila “rezervni” stadion

rijeka novi stadion

I dok navijači sarajevskog Željezničara, najtrofejnijeg kluba u BiH, godinama čekaju da u klub stigne sposobna uprava i konačno počne obnavljati porušenu Grbavicu, iz komšiluka stiže primjer kako se to radi. Dok na Grbavici iz Uprave iza zavjese gledaju kako im navijači ostavljaju cigle i cemenat pred kapijama stadiona, u Rijecu su, da bi obnovili kultnu Kantridu, prvo napravili novi (zamjenski) stadion!

[pull_quote_right]Podsjećamo, stadion na Rujevici samo je zamjenski stadion kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta i poslužit će kao novi dom nogometašima Rijeke dok će se graditi novi stadion na mjestu postojećeg na Kantridi[/pull_quote_right]

Navijači hrvatskog prvoligaša Rijeke odbrojavaju dane do svečanog otvaranja novog stadiona na Rujevici. Sjedalice su već postavljene, reflektori montirani, a marljivi radnici vode bitku s vremenom kako bi sve u i oko stadiona bilo gotovo do utakmice sa Slavenom u 2. kolu HNL-a, piše Index.hr.

Uprava Rijeke želi što prije otvoriti novi stadion, a u utorak bi se trebala znati konačna odluka hoće li sve biti spremno na vrijeme.

Podsjećamo, stadion na Rujevici samo je zamjenski stadion kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta i poslužit će kao novi dom nogometašima Rijeke dok će se graditi novi stadion na mjestu postojećeg na Kantridi.

I dok se čeka konačna odluka, klub se na internetskim stranicama pohvalio izgledom novog stadiona i kampa, a snimke iz zraka jednostavno su veličanstvene i sigurno će oduševiti svakog navijača Rijeke.