Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obračun na Baščaršiji: Jesu li huligani Lecha već krenuli u akciju?

lech navijaci

Večeras je u ulici Sarači, u blizini Gazi Husrev-begove džamije, došlo do žestokog obračuna “dvije grupe” za kojima policija traga.

Polupano je staklo na jednoj radnji, a vide se na podu i tragvi krvi.

Prema izjavama očevidaca, radilo se o navijačkim grupama, no nema potvrda da su u pitanju bili navijači poljskog Lecha i FK Sarajevo. Poljski navijači su počeli pristizati u glavni grad BiH, kako bi sutra bodrili svoj klub u dvoboju protiv Sarajeva, u 2. pretkolu Lige prvaka.

“Oko 20:30 u ulici Sarači došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Na jednom objektu oštećeno je staklo”, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a KS.

Dva kombija poljskih navijača viđena su jutros u Kasindolskoj ulici u Sarajevu. Oni su na sutrašnju utakmicu stigli s Jadranske obale, gdje su bili na ljetovanju.

Jedna grupa navijača Lecha stigla je danas avionom u Tuzlu. Objavili su fotografiju (gore) na društvenim mrežama, koju su napravili s konobarima u Tuzli…

LECH1

Navijači Lecha na utakmici protiv Legie u Superkupu Poljske s transparentom podrške jednom svom kolegi koji sigurno sutra neće biti na Koševu: “Oslobodite Macka”