Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

FTV: Rutu kretanja Vučića odredio režiser, a ne policija

13/07/2015

U Dnevniku FTV večeras je emitovan prilog o nemilim scenama iz Potočara.

Akreditirana osoba s kamenom u ruci u blizini nekoliko policijaca i napadnuti srbijanski premijer Aleksandar Vučić. Nikoga pa ni ovu osobu s imenom i prezimenom oko vrata policijske snage ove zemlje nisu uhapsile zbog napada na premijera susjedne nam države, donosi u prilogu Dnevnik FTV.

[pull_quote_right]Još jedan sigurnosni problem treba tražiti u činjenici da je donesena odluka o smanjenju broja policajaca, a povećanju broja zaštitara agencije Sekuritas, na čijem je čelu savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH[/pull_quote_right]

Tužilaštvo je naredilo istragu, ali do danas nije dobilo nijednu infromaciju vezanu za dešavanja u Potočarima 11. jula. Istragu rade SIPA-ini istražitelji.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH 6. jula je uputila informaciju policijskim agencijama i Vijeću ministara BiH u kojoj ih upozorava na mogućnost incidenata u Potočarima:

“Cijenimo da se, ipak, ne mogu isključiti negativne reakcije određenih nezadovoljnih pojedinaca i grupa ka nekim društveno-političkim i ekonomskim kretanjima i odnosima u zemlji, iz kojih mogu proisteći određene sigurnosne konotacije spram odvijanja centralne manifestacije, pogotovu imajući u vidu aktuelnu situaciju u vezi s hapšenjem Nasera Orića, te suprotne stavove u BiH i šire u vezi s prijedlogom Rezolucije o Srebrenici”.

Uprkos upozorenju, Organizacioni odbor je ostao pri odluci da trasu kretanja VIP- osoba određuje režiser, a ne policijske strukture.

“Organizacioni odbor je sve planirao, a mi smo se kao policijska agencija morali prilagoditi i osigurati kretanje do mjesta za VIP osobe”, kazao je Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Još jedan sigurnosni problem treba tražiti u činjenici da je donesena odluka o smanjenju broja policajaca, a povećanju broja zaštitara agencije Sekuritas, na čijem je čelu savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Pogledajte prilog objavljen u Dnevniku FTV-a…

Komentari

1 Comment

  1. miki

    14/07/2015 at 08:25

    Treba hipotetički pitati Jevreje koji obilježavaju Holokaust da li im je na komemoraciji u Aušvicu dobrodošao neki "čovjek" koji veliča adolfa hitlera, koji je lijepio table "bulevara adolfa hitlera", koji je rekao "ako ubijete jednog "našeg" ubićemo sto Jevreja". Postavite to pitanje nekom normalnom čovjeku. Pitam nase Bosnjake koji obilježavaju Holokaust da li je na komemoraciji u Srebrenicu -Genocid ..Sjecanje na Bosnjacke nevine i nenaoruzane zrtve rata u Republici Bosni i Hercegovini dobrodošao neki "čovjek" koji veliča "agresorske,genocidaske ,teroristicke i extrimisticke srpsko-crnogorske zlocince karadzica,mladica i druge zlocinacke srpske cetnike" , koji je lijepio table "bulevara slikama zlocinaca karadzica,mladica i drugih zlocinackih cetnika ,i zlocinaca cetnika podizuci im spomenike ", koji je rekao "ako ubijete jednog "našeg" ubićemo sto Bosnjaka ". Postavite to pitanje nekom normalnom čovjeku.Upravo sam razgovarala sa nekim svojim prijateljima (nisu sa balkana) po toj temi, u vezi dolaska "zlocinackih srpsko-crnogorskih fašista" na mjesto Bosnjackog Memorijalnog centra Srebrenica genocida-Aushvic, rekoše mi da mi Bosnjaci nismo normalni i da nikada nesmijemo dozvoliti da "zlocinacki srpsko-crnogorski fashist i" dodju u nas Bosnjacki Memorijalni centar Srebrenicu -Potocare-Aushvic,jer je ovo nas Bosnjacki Aushvic. Mene je sramota, jer imaju pravo i nemam racionalnog odgovora za njih , sem da se vise nikada nece i nesmije desiti da "zlocinacki srpskocrnogorski fashisti " pridzu nasem Bosnjackom svetom mjestu Memorijalnog centra Srebrenica-Genocid , jer nas Bosnjacki narod to vise nikada i zauvjek nesmije dozvoliti u nasoj drzavi RBIH. Tim "fashistickim srpsko-crnogorskim zlocincima iz Srbije " i onim "srpskio-crnogorskim zlocincima iz RBIH",koji pokusavaju i zele podvalama,lazima,spletkama i zlocinackom teroristickom medijom da prikazu svjetu njihove spletke i lazi porucujemo da im nikada nece uspjeti. U nasoj drzavi RBIH Nas Bosnjacki narod nevoli nepozvane goste,mjesto im je za vratima,a ovim nepozvanim zlocincima nikada nema mjesta u nasoj drzavi RBIH "SRPSKO-CRNOGORSKIM FASHISTICKIM ZLOCINCIMA JE MJESTO IZA VRATA RESETKI U HAAGU ".Treba da ih je bruka i sramota, dozivili su samoponižavanje univerzalnih razmjera oni koji su odgovorni i koji su to dozvolili, prema njima osjećam prezir. Sram vas i stid bilo.Treba i mora vas biti sramota, ne samo prema nama zivim Bosnjacima koji je sve do jednog i najmanjeg djeteta Heroj RBIH , nego prvenstveno prema nasim mrtvim Bosnjacima Herojima Republike Bosne i Hercegovine.Svi oni koji ovo nerazumiju,nevole i neosjecaju nasu Drzavu RBIH svojom domovinom,slobodno mogu da biraju drugu drzavu.Treba da prodzu iste golgote kroz koje su prosli Bosnjaci.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=867631093273459&set=p.867631093273459&type=1&theaterhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1026650754012783&set=a.152990928045441.28713.100000036030977&type=1&theater

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.