Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FTV: Rutu kretanja Vučića odredio režiser, a ne policija

BiH

BOSNIA-SREBRENICA-WARCRIMES-GENOCIDE-COMMEMORATION

U Dnevniku FTV večeras je emitovan prilog o nemilim scenama iz Potočara.

Akreditirana osoba s kamenom u ruci u blizini nekoliko policijaca i napadnuti srbijanski premijer Aleksandar Vučić. Nikoga pa ni ovu osobu s imenom i prezimenom oko vrata policijske snage ove zemlje nisu uhapsile zbog napada na premijera susjedne nam države, donosi u prilogu Dnevnik FTV.

[pull_quote_right]Još jedan sigurnosni problem treba tražiti u činjenici da je donesena odluka o smanjenju broja policajaca, a povećanju broja zaštitara agencije Sekuritas, na čijem je čelu savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH[/pull_quote_right]

Tužilaštvo je naredilo istragu, ali do danas nije dobilo nijednu infromaciju vezanu za dešavanja u Potočarima 11. jula. Istragu rade SIPA-ini istražitelji.

Obavještajno-sigurnosna agencija BiH 6. jula je uputila informaciju policijskim agencijama i Vijeću ministara BiH u kojoj ih upozorava na mogućnost incidenata u Potočarima:

“Cijenimo da se, ipak, ne mogu isključiti negativne reakcije određenih nezadovoljnih pojedinaca i grupa ka nekim društveno-političkim i ekonomskim kretanjima i odnosima u zemlji, iz kojih mogu proisteći određene sigurnosne konotacije spram odvijanja centralne manifestacije, pogotovu imajući u vidu aktuelnu situaciju u vezi s hapšenjem Nasera Orića, te suprotne stavove u BiH i šire u vezi s prijedlogom Rezolucije o Srebrenici”.

Uprkos upozorenju, Organizacioni odbor je ostao pri odluci da trasu kretanja VIP- osoba određuje režiser, a ne policijske strukture.

“Organizacioni odbor je sve planirao, a mi smo se kao policijska agencija morali prilagoditi i osigurati kretanje do mjesta za VIP osobe”, kazao je Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Još jedan sigurnosni problem treba tražiti u činjenici da je donesena odluka o smanjenju broja policajaca, a povećanju broja zaštitara agencije Sekuritas, na čijem je čelu savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Pogledajte prilog objavljen u Dnevniku FTV-a…