Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I mediji u regionu zgroženi suđenjem u sarajevskom derbiju VIDEO

derbi_sarajevo_zeljeznicar_2
Arhiva

Sinoć je Bosna i Hercegovina ostala u nevjerici nakon jednog prekršaja s gradskog derbija Sarajeva i Željezničara (0:1).

Defanzivac Sarajeva Advan Kadušić, bijesan zbog lošeg starta utakmice izgubio je živce u 9. minutu utakmice (prethodno je Sarajevo primilo gol i ostalo bez igrača manje u 3. minuti meča), i brutalno je faulirao Srđana Stanića.

S visoko podignutom nogom i očitom namjerom da ozlijedi protivnika oborio je beka Želje, a onda se nakon dobijenog (samo) žutog kartona s njim sukobio i verbalno.

I mediji u regionu zgražaju se nad odlukom sudije Tomislava Čuića da Kadušiću nakon ovog starta da samo žuti karton.

“Nevjerojatno je da za ovaj prekršaj nije dobio crveni karton, ali sudac očito nije bio spreman isključiti domaćima dva igrača u prvih 10 minuta utakmice”, piše Index.hr.

Stanić se nakon utakmice “pohvalio” posljedicama Kadušićevog starta.

Sudac Čuić jem posebno u prvom poluvremenu, bio najlošiji akter derbija. Oni koji su gledali derbi na Koševu, smatraju da je i igraču Želje Sinanu Ramoviću morao dati direktan crveni karton nakon što je ovaj pokosio igrača Sarajeva…

Kao i da je propustio svirati očit penal za domaćem nakon što je s leđa u kaznenom prostoru oboren napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović…