Nije lako navijačima Barce: Kapiten razmišlja o odlasku, ni Messi nije siguran

iniesta messi

Trenutna situacija u Barceloni je očajna. Ko u to nije vjerovao dosad, jasno mu je nakon intervjua kojeg je kapiten Andres Iniesta dao El Paisu.

Iniesta je objavio čak i da razmišlja o odlasku iz kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

“Ovo je scenarij kojeg prije tri godine nisam mogao niti zamisliti. Reći ću samo da ponekad preispitujem svoju budućnost, a to ranije nisam radio”, iskren je 33-godišnji Iniesta koji je s Barcelonom osvojio sve što se moglo osvojiti.

Novi ugovor s katalonskim divom još nije produžio…

“Još uvijek nisam potpisao novi ugovor… Proživio sam puno osjećaja za koje nisam znao ni da postoje, ali mislim da je to normalno. Osjećam se kao i svi drugi, želimo pobjeđivati i povratiti poštovanje koje smo imali dugo vremena.”

Barcelona je sezonu očajno otvorila – s pet primljenih golova od Reala u dvije utakmice španskog Superkupa.

“Real je sjajna ekipa, s igračima koji su među najboljima na svijetu. Naš je izazov bio vratiti ono što smo izgubili prošle godine (španski Superkup). Bio je to bolan poraz jer se radilo o prvom trofeju kojeg smo mogli osvojiti, ali oni su bili efikasni. Svi porazi, a pogotovo oni od Reala uvijek pokreću određena pitanja.”

Jedno od pitanja je uloga mladih igrača u ekipi…

“Da… Ne smijemo nikad zaboraviti našu La Masiju. Klub ne smije izgubiti svoj identitet, nije lako igrati finale Lige prvaka s osam ili devet mladih igrača. Ljudi misle da je to lako i to je najveći problem…”

Navijače je najviše pogodio gubitak Neymara koji je za 222 miliona eura otišao u PSG.

“To je njegova odluka. Svako odlučuje sam o svojoj budućnosti. On je mislio da je to najbolje za njega i njegovu porodicu. Ja sam htio da on ostane još deset godina, ali ne mogu se ja staviti u njegovu poziciju. Ja u Barceloni imam sve…”

Da stvar bude gora, opet se počelo pričati o milionima s kojima će bogati šeik uskoro doći po Messija…

Manchester City namjerava da aktivira otkupnu klauzulu i da za nevjerovatnih 300 miliona eura dovede Barceloninu zvijezdu Lionela Messija, pišu britanski mediji.

Ukoliko Argentinac prihvati ponudu srušit će rekordni transfer doskorašnjeg saigrača Neymara, koji je nedavno prešao u PSG za 222 miliona eura.

Messi je nezadovoljan transfer politikom kluba, posebno nakon odlaska Neymara i zahtjeva od uprave da dovede pojačanja kako bi Katalonci bili konkurentniji Real Madridu.

Argentinac još uvijek nije produžio ugovor, iako su iz Barcelone objavili da je sve dogovoreno.

Mediji na Otoku navode da to što je Argentinac zapratio Manchester City na društvenoj mreži Instagram govori i da se nešto dešava.