obavljen razgovor

I Osim kandidat za selektora BiH, Željo bi mogao doći u veliki problem

amar osim

Kada je kandidatura Osima u pitanju, eventualnim izborom alfe i omege tima sa Grbavice, klub bi došao u velike kadrovske probleme

Nakon što je danas razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem i Emirom Spahićem o preuzimanju selektorske klupe reprezentacije Bosne i Hercegovine obavio Husref Musemić, isto je učinio i Amar Osim.

Tako je trofejni stručnjak sa Grbavice i definitivno potvrdio svoju kandidaturu za novog selektora Zmajeva, iako je aktuelni trener Željezničara.

Tu bi poziciju, u slučaju da bude imenovan za selektora A reprezentacije BiH Osim zasigurno morao napustiti, piše Klix.

Osim je posljednji u nizu stručnjaka s kojim je Stručna komisija NSBiH obavila razgovore vezane za preuzimanje selektorske pozicije, a ranije je razgovarano sa Bugarinom Ivaylom Petevim, Sergejom Barbarezom i njegovim imenjakom Jakirovićem, te Husrefom Musemićem.

Komisija će 22. decembra na sjednici Izvršnog odbora NS BiH predstaviti imena s kojima su do sada obavili razgovor te iznijeti svoje mišljenje, a očekuje se da će novi selektor Zmajeva biti imenovan na nekoj od narednih sjednica, vjerovatno u 2021. godini.

Kada je kandidatura Osima u pitanju, eventualnim izborom alfe i omege tima sa Grbavice, klub bi došao u velike kadrovske probleme.

Naime, nakon što je nedavno preminuo predsjednik Plavih Admir Džubur, ostavku na mjesto direktora kluba podnio je Enis Džinahić (navodno zbog verbalnog sukoba s Osimom). Džihanić će ostati na poziciji direktora do kraja decembra, nakon čega će Plavi morati potražiti novog direktora. Ukoliko se desi da i Osim početkom januara sjedne na selektorsku poziciju, klub sa Grbavice došao bi u vrlo, vrlo tešku poziciju.