Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

I treći bh. predstavnik ispao iz evropskih takmičenja, tek je 3. avgust

FOTO: FK Borac/Facebook

Obraz bh. klupskog fudbala pokušat će sačuvati Zrinjski, koji nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, evropski put nastavlja u kvalifikacijama za Evropsku ligu

Nakon Sarajeva i Željezničara, još jedan bh. predstavnik u ranoj fazi je završio kvalifikacije za UEFA Konferencijsku ligu.

Fudbaleri Borca završili su nastup u Konferencijskoj ligi nakon što su večeras u Banjoj Luci, u uzvratnom susretu drugog pretkola ovog UEFA-inog takmičenja poraženi od bečke Austrije sa 2:1.

Austrijanci su slavili i u prvom meču u Beču sa 1:0 te su s ukupnim rezultatom 3:1 izborili plasman u treće pretkolo, u kojem će igrati s pobjednikom dvomeča između varšavske Legije i Ordabasija.

Borac je imao prednost nakon što je u Cortes u 49. minuti postigao vodeći pogodak. No, radost domaćih trajala je samo tri minute kada je Gruber pogodio za izjednačenje, dok je Polster u 65. minuti postigao gol za potpuni preokret i pobjedu svog tima.

Borac je u nastavku imao nekoliko prilika za izjednačenje, ali se rezultat nije mijenjao.

Obraz bh. klupskog fudbala pokušat će sačuvati Zrinjski, koji nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, evropski put nastavlja u kvalifikacijama za Evropsku ligu.