Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Ibišević je bio na dobrom putu, a Lewandowski je to napravio

New Project (66)

Legendarni Gerd Muller je do ove sezone bio jedini nogometaš koji je u jednoj sezoni postigao 40 pogodaka, a uspio je to u sezoni 1971/1972

Robert Lewandowski na utakmici Freiburga i Bayerna (2:2) zabio je svoj 40. gol u ligi ove sezone.

Poljski napadač je iz penala u 26. minuti doveo gostujuću ekipu u vodstvo i izjednačio rekord Bundeslige star 50 godina.

Legendarni Gerd Muller je do ove sezone bio jedini nogometaš koji je u jednoj sezoni postigao 40 pogodaka, a uspio je to u sezoni 1971/1972.

Sada je Lewandowski u 28 odigranih utakmica izjednačio njegov rekord, a stigne ga još i srušiti jer u posljednjem kolu Bayern dočekuje Augsburg.

Lewandowski je ove sezone u svim natjecanjima postigao 47 golova uz devet asistencija.

Sjajni Poljak je imao još jednu nevjerovatnu priliku danas, da čak i prestigne Mullera, no neshvatljivo je promašio. Pogledajte kako…

Zanimljivo je spomenuti da je Lewandowskom trebalo 28 utakmica da zabije 40 golova, dok je Muller to napravio s 34 odigrane utakmice u sezoni.

Podsjećamo, Vedad Ibišević je svojevremeno u dresu Hoffenheima (sezona 2008/09) bio na dobrom putu da napravi ono što je Lewandowski danas. Ibišević je u toj nevjerovatnoj sezoni u jesenjem dijelu već bio na 18 pogodaka (nakon 15 kola čak 17 golova). I u strašnoj formi. No, onda je došla užasna povreda koja ga je odvojila od terena.

Tada su njemački mediji brujali o mogućnosti da će Vedo možda uspjeti ono što niko do tada nije. No, nažalost, povreda je učinila svoje.