seria a

Atalanta treću sezonu zaredom osigurala Ligu prvaka

atalanta (1)

Ekipa iz Bergama od početka je dominirala i već je nakon prvih 45 minuta golovima Zapate, Malynovskog i Gosensa imala 3:0

Atalanta je u 37. kolu Serie A kao gost s 4:3 pobijedila Genovu i kolo prije kraja osigurala je treći nastup zaredom u Ligi prvaka. Atalanti je trebala pobjeda da i matematički izbori elitno takmičenje.

Ekipa iz Bergama od početka je dominirala i već je nakon prvih 45 minuta golovima Zapate, Malynovskog i Gosensa imala 3:0.

Na startu drugog dijela smanjio je Šomurodov, ali već u 51. minuti, Atalnatu je na tri razlike vratio hrvatski internacionalac Mario Pašalić.

Činilo se da će to biti rutinski odrađena utakmica, no uslijedila je prava drama do kraja. U 64. s bijele točke na 2:4 smanjio je Goran Pandev. Sedam minuta prije kraja Šomurodov je svojim drugim golom odveo utakmicu u pravu dramu. Atalanta se panično branila do kraja, ali je ipak uspjela sačuvati zlata vrijedna tri boda.

Atalanta je sa 78 bodova na drugom mjestu, ispred Milana (75), Napolija (73) i Juventusa (72) koji još konkurišu za preostala dva mjesta u Ligi prvaka. Juventus i Inter igraju od 18 sati, dok Roma i Lazio veliki derbi igraju od 20,45 sati na Olimpicu.