Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević: Ne znam šta ću raditi kad prestanem igrati, sigurno je da neću biti…

vedad-ibisevic

Kao da je vrijeme stalo – tim je riječima Berliner Zeitung jučer započeo tekst o Vedadu Ibiševiću. Vedo je jučer kao kapiten Herthe došao pred novinare, a na istom je mjestu sjedio i prije tačno godinu. Nije se promijenio, a novinari su primjetili i da je i danas pun samopouzdanja i da se nada dobroj sezoni, makar biološki sat otkucava. Pohvalio je mlade igrače, rekao da svi rade naporno na pripremama.

– Što se tiče mog stanja, mogu da kažem da sam baš zadovoljan i da sam dobro spreman. Nova sezona neće biti nimalo lakša od prethodne, smatra Ibišević.

Ipak, vjeruje da će se naigrati.

– Mislim da ću imati bolju minutažu nego u prošloj sezoni. Moramo vidjeti kako će reagovati mladi igrači koji su konkurencija. Liga je čvrsta i svake godine sve bolja, dodao je.

Posebno je pohvalio mladog Muhameda Kiprita.

– Agresivan je i čeka grešku protivnika, dosta me podsjeća na mene, opisao je Vedo.

Kazao je i da je čast biti kapiten, a obaveza biti najstariji u timu i lider. Upitan šta će po okončanju ugovora koji važi još godinu, ponudio je zanimljiv odgovor.

– Želim nastaviti igrati, ali ćemo vidjeti šta će biti za godinu. Vidjet ćemo šta ću raditi kada prestanem, sigurno je da neću biti sudija, rekao je uz smijeh Ibišević.