Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević razmišlja i o povratku u domovinu

ibisevic

Životna priča Vedada Ibiševića ispričana je stotinu puta, ali svaki put kada današnji kapiten Herthe govori o teškom djetinjstvu, izbjeglištvu i ratnim golgotama, procuri i poneki novi zanimljiv detalj.

On je za magazin Bundeslige govorio o svom putu neposredno pred sinoćnji meč Herthe i Darmstadta koji je Stara dama riješila u svoju korist.

“U životima svih nas postojali su padovi, a kada oni dođu onda je jedino rješenje ustati i nastaviti dalje. Od malena sam se teško mirio s porazima. U Tuzli gdje sam rastao sam znao plakati kada izgubim utakmicu na ulici, i to doslovno plakati. Po tome me pamte prijatelji iz djetinjstva“, rekao je Ibišević.

Zmaj od Bosne kako mu je nekad laskao Marjan Mijajlović u televizijskim prijenosima na Sport klubu rekao je da nikada ne može zaboraviti odakle dolazi, kao i da razmišlja da se jednog dana tamo i vrati.

“Ne zaboravljam ko sam i odakle sam jer sam imao težak put, postigao sam mnogo, a krenuo sam s nule. U Njemačkoj se osjećam odlično i sebe mogu zamisliti da živim ovdje, iako me privlači i povratak u Bosnu i Hercegovinu“, rekao je.