Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je Googleov novi autonomni automobil

Waymo Chrysler Pacifica Hybrid2

Googleov autonomni automobil je Chrysler Pacifica Hybrid, veliki monovolumen koji se prodaje u Americi, a predstavlja tipično vozilo kakvo koristi srednja klasa.

Nakon što je i Google odustao od proizvodnje svog automobila iz vrlo jednostavnog razloga što je automobil još uvijek jedan od najkompleksnijih masovno proizvedenih predmeta današnjice, odabrao je partnera za projekt razvoja autonomnih funkcija.

Riječ je o FCA-u, odnosno Fiat Chrysler Automobiles, američkoj podružnici Fiata koja je u suradnji s firmom Waymo, kako se sad zove Googleov projekt razvoja autonomnih funkcija za automobile, počela s opremanjem stotinu velikih monovolumena Crhysler Pacifica Hybrid.

Tako je prilagodba karoserije, pogona i elektronike za montažu Googleovih sustava za funkcije autonomne vožnje počela sredinom godine, a prvi do kraja završeni primjerak nedavno je predstavljen javnosti.

Više detalja nema, a Chrysler je vjerovatno odabran zato što dosad Fiat Grupa nije previše ulagala u autonomna vozila, tako da je, uz to što je riječ o američkom brendu, predstavljao idealnu firmu za implementaciju Googleovih sistema.