Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević se u Herthi preporodio

imago36678309h

Iako je u Herthu došao u jesen igračke karijere, Vedad Ibišević i u ovom klubu, već sad možemo reći, ostavio je dubok trag. U početku se pretpostavljalo da bi to mogao biti klub u kojem će provesti godinu ili dvije i to kao prolaznik, a Vedo je svima začepio usta i nakon apstinencije u Stuttgartu koja je bez gola trajala duže od godinu, u Herthi nastavio pogađati. Do danas je postigao 31 gol u Bundesligi, a njegove posljednje igre i forma naslućuju da bi ih uskoro moglo biti i još.

Poredeći da Vedinim učinkom u drugim klubovima, može se reći također da je više dao Herthi nego Stuttgartu. Za Švabe je ukupno postigao 33 gola, što će reći da mu je za izjednačenje potrebno još dva puta upisati se u strijelce. I broj nastupa je, obzirom da je došao 2015, dosad impozantan. Uskoro će, naime, upisati stoti nastup za Staru damu.

Još kad se tome pridoda i da je kapiten tima, može se reći da je dolazak u Berlin bio sjajan potez. Velike zasluge za sve svakako pripadaju i treneru Palu Dardaiju, koji mu od početka vrjeruje. Za Hoffenheim je postigao ligaška 43 pogotka.