Bundesliga

Ibišević strijelac u pobjedi Herthe

ibisevic hertha

Bayern je u Bremenu pobijedio Werder sa 2:1

Fudbaler Borussije pobijedili su danas na svom terenu u Dortmundu Freiburg sa 2:0, u utakmici 13. kola Bundeslige i ustalili se na prvom mjestu na tabeli.

Golove su postigli Marco Reus u 40. minutu iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Paco Alcacer u prvom minutu nadoknade vremena.

Borussija iz Dortmunda je prva na tabeli sa 33 boda i ima devet više od šampiona Bayerna. Freiburg je bez pobjede u posljednje četiri utakmice i zauzima 12. mjesto sa 14 bodova.

Bayern je u Bremenu pobijedio Werder sa 2:1. Njemački šampion poveo je u 20. minutu preko Sergea Gnabryja, a izjednačio je Yuya Osako u 33. minutu. Pobjedu Bayernu donio je Gnabry u 50. minutu svojim drugim golom na utakmici.

Bayern je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede i treći je na tabeli sa 24 boda. Werder je nastavio niz loših rezultata, zauzima osmo mjesto sa 18 bodova.

U ostalim utakmicama Hertha je kao gost pobijedila Hannover sa 2:0. U strijelce se upisao Vedad Ibišević. Stuttgart je na svom terenu pobijedio Augsburg sa 1:0.