Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibišević želi biti kao Pizarro i igrati u finalu Kupa Njemačke

https_de.onefootball.comwp-contentuploadssites11201809Eintracht-Braunschweig-v-Hertha-BSC-DFB-Cup-1535896181

Iskusni Vedad Ibišević i u 35. godini prva je zvijezda Herthe. Predvodio je tim u dvije važne pobjede na otvaranju sezone u Bundesligi, a u razgovoru za OneFotball.com rekao je da je važnije od svega to što je Hertha dobro započela sezonu, te što je dobro pripremljena za ono što sezona nosi.

– Zadovoljan sam svojom spremom. Tokom priprema sam slušao svoje tijelo i prilagođavao se. Osjećam se dobro, to je najvažanije, rekao je Ibišević.

Stvari u Herthi se nisu značajno mijenjale.

– Igra je ista kao i ranije. Moramo se truditi. U Bundesligi je danas mnogo kvalitetnih mladih igrača. Moje iskustvo onima u Herthi može biti od pomoći. Nastojim savjetovati samo one koji su spremni prihvatiti savjet. Postoje i oni koji to ne žele, dodao je Ibišević.

Novinara koji je razgovarao s Vedom zanimalo je namjerava li igrati i u 40. godini kao Claudio Pizarro.

– To je izuteno rijetko. Pizarro je uzor svima nama. On je danas izgleda malo igrač, malo trener. Ja želim nastaviti igrati dokle god budem u mogućnosti. Uživat ću u godinama koje dolaze. Kad je riječ o ciljevima, moja velika želja je da sa Herthom igram finale Kupa Njemačke, rekao je Ibišević.