Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. reprezentativac

Ibrahim Šehić jedan od ključnih igrača u povratku Erzurumspora u Superligu

ibrahim sehic3 (1)

Dodao je kako lijepi komentari svakako povećavaju samopouzdanje kod svakog igrača

Bosanskohercegovački reprezentativni golman Ibrahim Šehić bio je zasigurno jedan od ključnih igrača koji su Erzurumspor vratili u fudbalsku Superligu Turske.

Šehić je na 34 utakmice branio svih 90 minuta, čime je bio najstandardniji igrač svog tima, a tokom sezone je primio 26 golova, najmanje od svih golmana u Prvoj turskoj ligi.

U ekipu Erzurumspora stigao je početkom sezone 2018/2019. kada su nastupali u Superligi, ali je odlučio ostati u turskom klubu čak i nakon što su ispali u Prvu ligu.

Na 16 mečeva nije primio pogodak

Ove sezone 32-godišnji bh. golman nosio je kapitensku traku na svim utakmicama svog tima, a čak na 16 mečeva nije primio pogodak.

Šehić je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) istakao da su zahvaljujući iskusnim i kvalitetnim trenerima uspjeli ove sezone da se plasiraju u Superligu gdje će, kako kaže, ova ekipa ostati godinama.

“Naš trener Mehmet Ozdilek definitivno će sastaviti dobar tim. Istovremeno, naš predsjednik i Upravni odbor rade vrlo ozbiljno na tome. Vjerujem da ćemo uz ovakve napore uspjeti da ostanemo u Superligi najmanje deset godina”, kazao je Šehić, prvi golman reprezentacije BiH.

Odlična izdanja cijele ekipe

Na pitanje da je upravo on golman koji je u Prvoj ligi primio najmanje golova, istakao je kako ovo nije uspio postići samo zahvaljujući svojim sposobnostima i dobrim igrama odbrambenih saigrača, već odličnim izdanjima cijele ekipe.

“Naše kolege iz sredine i napada također su nam mnogo pomogli u tome. Timskim naporima smo uspjeli da primimo malo pogodaka. Ustvari, njihovim zalaganjem i borbom uspjeli smo odigrati i dobru odbranu. Osim toga, naravno, sretan sam i zbog sebe. Ovu sezonu sam završio bez povreda i nezgoda”, kazao je Šehić.

Dodao je kako lijepi komentari svakako povećavaju samopouzdanje kod svakog igrača.

“Naravno, pozitivni komentari od ljudi iz svijeta fudbala igrače sigurno čine sretnima. I mene takvi komentari uvijek obraduju. Neizbježno mi povećavaju samopouzdanje. Čuo sam takve komentare, dopiru do mene, naravno. Lijepo je čuti riječi uvažavanja i pozitivne komentare. S druge strane, želim nastaviti karijeru bez povreda, nesreće i većih problema”, rekao je Šehić.