Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stefano Pioli

Ibrahimović je pravi ratnik koji ima ogromnu želju za pobjedom

ibra milan

Ibrahimović je tokom karijere igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy i za te klubove je u 788 nastupa postigao 473 gola

Stefano Pioli je izjavio da je ubijeđen kako će Zlatan Ibrahimović biti veliko pojačanje za Milan te da će svojim talentom i ponašanjem motivisati cijelu ekipu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Milan je doveo Ibrahimovića kako bi bio okosnica našeg napada. Siguran sam da će motivisati čitav tim”, kazao je trener Milana, dodajući kako i sam s nestrpljenjem čeka da trenira s 38-godišnjim švedskim napadačem.

Istakao je također da je Ibrahimović poznat ne samo po odličnim tehničkim kvalitetama nego i po velikoj harizmi.

“Ibra je pravi ratnik, vođa, harizmatični napadač koji ima sjajan osjećaj za odgovornost i ogromnu želju za pobjedom”, kazao je Pioli za “Corriere della Sera”.

Naglasio je da je vrlo važno imati takvog tipa igrača u ekipi jer može dati ogroman doprinos ne samo kao pojedinac nego i izgradnji timskog duha.

“Njegov doprinos će bez sumnje biti presudan. Budući da imamo najmlađu ekipu u ligi, imali smo neka ograničenja u takmičarskom smislu. Ibra je tip igrača, čovjek i vođa koji nam sigurno može pomoći da popunimo tu prazninu. Zahvaljujem klubu što su ga na kraju uspjeli dovesti”, rekao je italijanski stručnjak.

Na kraju je još dodao da je Ibrahimović igrač koji može sam odlučiti utakmicu, što je potvrdio bezbroj puta.

“On može sve, zna kako postaviti svoje saigrače, zna dobro zauzeti poziciju i bit će glavna karika u našem napadu. Razgovarao sam s njim telefonom. Veoma je motivisan i jedva čeka da trenira s nama”, kazao je Pioli.

Milan je objavio da će se Šveđanin ljekarski pregled obaviti 2. januara, a onda će se pridružiti saigračima na treningu.

Ibrahimović je tokom karijere igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy i za te klubove je u 788 nastupa postigao 473 gola. Za reprezentaciju Švedske odigrao je 116 utakmica i postigao 62 gola.

Milan se trenutno nalazi na 11. mjestu Serie A s 21 bodom i isto toliko manje od prvoplasiranog gradskog rivala Intera.