Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

permiership

Prvi dan nove decenije svjedočili smo nevjerovatnom golu

New Project (17)

Iranac je gol emotivno proživio, baš kao i u prošlom kolu kad se rasplakao nakon što je konačno, nakon godinu i po dana, zabio prvi gol za svoj trenutni klub

Brighton i Chelsea prvog su dana novog desetljeća odigrali 1:1 u 21. kolu Premiershipa.

Utakmicu vjerovatno ne bismo previše pamtili da nije bilo Alireze Jahanbakhsha koji je u 86. minuti zabio gol za 1:1 koji će sigurno konkurisati za gol desetljeća u Premiershipu.

Iranac koji je svoj prvi gol za Brighton zabio u prošlom kolu protiv Bournemoutha fantastičnim je makazicama pospremio dodavanje Lewisa Dunka u sami ugao Kepina gola.

Iranac je gol emotivno proživio, baš kao i u prošlom kolu kad se rasplakao nakon što je konačno, nakon godinu i po dana, zabio prvi gol za svoj trenutni klub.

Alireza je u Brighton stigao nakon SP-a 2018. godine iz Alkmaara za rekordnih 19 miliona eura. Došao je kao veliko pojačanje jer je u sezoni 2017./2018. za AZ zabio 22 gola uz 14 asistencija.

No, 26-godišnje desno krilo nije se uspjelo nametnuti u Brightonu sve do sada kad je u sedam dana zabio dva gola.

Pored duela na Brigton – Chelsea, završena su još četiri susreta 21. kola, Villa je slavila u gostima kod Burnleya s 2:1, Leicester je pregazio Newcastlea također kao gost, s 3:0, dok su Southampton i Watford slavili domaće pobjede protiv Tottenhama (1:0), odnosno Wolvesa (2:1).

Rezultati by SofaScore