SERIA A

Ibrahimović nastavio tamo gdje je stao, pogledajte njegov prvi gol nakon povratka u Milan

zlatan ibrahimovic milan 1

Ibrahimović je strijelac drugog gola za Milan na gostovanju kod Cagliarija, u okviru 19. kola prvenstva Italije. Prvi pogodak je postigao Rafael Leao u 46 minuti, dok je fudbaler bh. porijekla Ibrahimović u 64. minuti vodstvo Milana povećao na 2:0

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović postigao je prvi pogodak za Milan u utakmici prvenstva Italije, nakon što se nedavno vratio u klub za koji je ranije igrao 2012. godine, javlja nadolu Agency (AA).

Ibrahimović je strijelac drugog gola za Milan na gostovanju kod Cagliarija, u okviru 19. kola prvenstva Italije.

Prvi pogodak je postigao Rafael Leao u 46 minuti, dok je fudbaler bh. porijekla Ibrahimović u 64. minuti vodstvo Milana povećao na 2:0.

Ibrahimović je prije nekoliko dana bio strijelac u pripremnoj utakmici protiv Sampdorije, no danas je zabilježio prvi pogodak na zvaničnoj utakmici.

Iskusni 38-godišnji napadač potpisao je s Milanom ugovor do kraja sezone, vrijedan tri miliona eura, uz mogućnost produženja saradnje na još godinu.

Ibrahimović je igrao za Milan od 2010. do 2012. godine i postigao 56 golova, uz 24 asistencije u 85 utakmica, a bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje posljednjeg 18. Scudetta 2011. godine.

Rezultati by SofaScore