Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahimović: PSG je jači od Uniteda

ibrahimovic luiz

Zlatan Ibrahimović smatra da je ekipa PSG-a koju je napustio ljetos puno jača od Manchester Uniteda. Međutim, transferu u United je presudio Jose Mourinho i Šveđanin vjeruje da s Portugalcem može vratiti klub na pobjedničke staze.

“Mourinho je bio ključan. Ekipa za koju sam potpisao ljetos nije bila jaka kao ona ekipa iz koje sam otišao, ali kada me Mourinho nazvao odluka je bila jednostavna,” rekao je Zlatan Ibrahimović Aftonbladetu.

“Kada on zove, nije mi se problem odazvati. Morali smo jedino riješti pitanje datuma kada ću biti predstavljen kao Unitedov igrač. Ostalo, financijske stvari, nisu bile problem.”

“Zapravo se radilo o izazovu, a ja izazov nikad ne odbijam. Ovo je ono što sam htio – doći u jedan od najboljih svjetskih klubova, klub koji se u posljednje vrijeme muči s rezultatima i okušati se u Premier ligi. To je pravi izazov.”

“Rekao sam odmah na početku da mi nismo favoriti za osvajanje naslova ove sezone. Ali ljudi su se previše uzbudili zbog silnih pojačanja koja su stigla ovoga ljeta. Prošlo je četiri, pet godina otkako se United posljednji put borio za naslov, a to je nešto na čemu mi sada radimo.”

“Krenuli smo dobro, nanizali nekoliko pobjeda. Ali onda smo krenuli gubiti, krenuli smo igrati loše i gubili s nekoliko primljenih golova. Imali smo sedmicu u kojoj smo izgubili tri utakmice, a to mi se nije dogodilo nikada u 15 godina,” završio je Ibrahimović.