Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vujadinović predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla

tuzla-panoramaaaa

Gradsko vijeće Grada Tuzla održalo je danas konstituirajuću sjednicu, na kojoj su vijećnici položili zakletve, a izabrani su i predsjedavajući Gradskog vijeća i njegov zamjenik.

Stranke SDP, DF, Tuzlanska alternativa, Bosanska stranka i predstavnik nacionalnih manjina Nedžad Jusić čine većinu u Gradskom vijeću Tuzle, dok su opozicione stranke SDA, HDZ i SBB-a.

Za predsjedavajućeg izabran je Aleksandar Vujadinović, a njegov zamjenik je Mirel Mišković.

-Gradsko vijeće će se truditi da na transparentan način u skladu sa zakonskim okvirima pokuša izmijeniti administrativne prepreke- izjavio je novoizabrani predsjedavajući Gradskog vijeća Aleksandar Vujadinović, inače vijećnik SDP-a.

Dodao je da je obaveza ovog vijeća da radi u interesu svih građana, a ne pojedinaca, poručivši da će građani vidjeti vidljive rezultate.

-Meni je drago ako će se promijeniti filozofija upravljanja gradom, jer Tuzla neće moći izdržati još četiri godine lošeg upravljanja- izjavio je predsjednik kluba vijećnika stranke SDA u GV Tuzla Sabahudin Imamović.

Tvrdi da je SDA kao opoziciona stranka ranije ukazivala da Tuzli treba bolje poslovno okruženje, otvaranje poslovnih zona, otklanjanje administrativnih barijera za pokretanje biznisa, te na zapostavljanje ruralnih mjesnih zajednica, poručivši da će vijećnici SDA podržati sve što je dobro za ovaj grad.

Naglasio je, da će insistirati kao i ranije da se poštuje program kapitalnih investicija iz oblasti komunalne infrastrukture, dodavši da su njegove inicijative u prethodnom mandatu bile prihvaćene, ali ne i realizirane.

Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović čestitao je novoizabranim vijećnicima, kojima je ukazano povjerenje na proteklim lokalnim izborima, a kojih je u Gradskom vijeću Tuzle 31.