Fudbal

"Gazzetta Sportsweek"

Ibrahimovića pitali o novom treneru Milana: “Ko je on, ne znam ga?”

10/07/2020

Rekli su mi da je odlazak u američki MLS previše lagan pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam samo zbog strasti, jer u biti igram besplatno

Zlatan Ibrahimović ne može smisliti Milanovog predsjednika uprave Ivana Gazidisa, koji je prvo potjerao Zvonimira Bobana, a sad bi iz kluba mogao odletjeti i Paolo Maldini.

Baš su Boban i Maldini privoljeli Zlatana prošle zime da se vrati u Milan što je izdiglo klub iz rezultatske krize pa su tako Rossoneri u prošlih sedam dana pobijedili prve dvije ekipe Serie A, Lazio 3:0 i Juventus 4:2.

Ibrahimović je uprkos svemu nezadovoljan i sasvim je izvjesno da će krajem sezone napustiti Rossonere po isteku ugovora. Da se to naslutiti iz intervjua za Gazzettin Sportsweek koji izlazi u subotu.

“Ibrahimović igra da bi nešto osvojio ili će ostati kod kuće”, odgovorio je u trećem licu na pitanje o svojoj budućnosti pa nastavio:

“Rekli su mi da je odlazak u američki MLS previše lagan pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam samo zbog strasti, jer u biti igram besplatno. Onda se pojavila ta situacija s koronavirusom i pomislio sam – možda mi to hoće ukazati da se trebam povući. Srećom, vratili smo se na teren i moja je ozljeda prošla. Nakon dva dana sam se uspio priključiti ekipi iako su me usporavali. Ibra je takav”, rekao je 38-godišnjak.

“Ibra je rođen za igranje nogometa i još uvijek je najbolji u igranju nogometa. Vidjet ćemo kako ću se osjećati za dva mjeseca. Vidjet ćemo i šta se događa s klubom. Ako je ovo situacija, da budem iskren, vjerovatno me nećete vidjeti u Milanu sljedeće sezone. Ibra nije igrač za Evropa ligu, a Milan nije klub koji pripada tom takmičenju.”

Trenutnog trenera Stefana Piolija trebao bi naslijediti Nijemac Ralf Rangnick.

“Ko je Rangnick? Ne znam ni ko je on”, ispalio je harizmatični Šveđanin.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.