Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Gazzetta Sportsweek"

Ibrahimovića pitali o novom treneru Milana: “Ko je on, ne znam ga?”

ibra milan

Rekli su mi da je odlazak u američki MLS previše lagan pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam samo zbog strasti, jer u biti igram besplatno

Zlatan Ibrahimović ne može smisliti Milanovog predsjednika uprave Ivana Gazidisa, koji je prvo potjerao Zvonimira Bobana, a sad bi iz kluba mogao odletjeti i Paolo Maldini.

Baš su Boban i Maldini privoljeli Zlatana prošle zime da se vrati u Milan što je izdiglo klub iz rezultatske krize pa su tako Rossoneri u prošlih sedam dana pobijedili prve dvije ekipe Serie A, Lazio 3:0 i Juventus 4:2.

Ibrahimović je uprkos svemu nezadovoljan i sasvim je izvjesno da će krajem sezone napustiti Rossonere po isteku ugovora. Da se to naslutiti iz intervjua za Gazzettin Sportsweek koji izlazi u subotu.

“Ibrahimović igra da bi nešto osvojio ili će ostati kod kuće”, odgovorio je u trećem licu na pitanje o svojoj budućnosti pa nastavio:

“Rekli su mi da je odlazak u američki MLS previše lagan pa sam se vratio u Milan. Ovdje sam samo zbog strasti, jer u biti igram besplatno. Onda se pojavila ta situacija s koronavirusom i pomislio sam – možda mi to hoće ukazati da se trebam povući. Srećom, vratili smo se na teren i moja je ozljeda prošla. Nakon dva dana sam se uspio priključiti ekipi iako su me usporavali. Ibra je takav”, rekao je 38-godišnjak.

“Ibra je rođen za igranje nogometa i još uvijek je najbolji u igranju nogometa. Vidjet ćemo kako ću se osjećati za dva mjeseca. Vidjet ćemo i šta se događa s klubom. Ako je ovo situacija, da budem iskren, vjerovatno me nećete vidjeti u Milanu sljedeće sezone. Ibra nije igrač za Evropa ligu, a Milan nije klub koji pripada tom takmičenju.”

Trenutnog trenera Stefana Piolija trebao bi naslijediti Nijemac Ralf Rangnick.

“Ko je Rangnick? Ne znam ni ko je on”, ispalio je harizmatični Šveđanin.