Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bella Hadid

Slavnoj manekenki Instagram obrisao fotku na kojoj je tagovala Palestinu

bella (1)

Koji dio mog ponosa na očevo rodno mjesto je bullying, zlostavljanje, uznemirujuće ili golotinja?

Jednu od najpoznatijih manekenki današnjice Bellu Hadid (23), opasno je naljutio Instagram.

Iako na toj društvenoj mreži često objavljuje fotografije, imala je neugodno iskustvo zbog kojeg je javno preispitala njihova pravila.

Manekenka se požalila kako je na Instagramu cenzurisana zato što je u jednoj od posljednjih objava, posvećenoj svom ocu Mohamedu (71), spomenula Palestinu, ujedno i njegov rodni kraj.

– Instagram je uklonio moj story u kojem sam napisala “moj tata i njegovo rodno mjesto Palestina” s fotografijom njegovog američkog pasoša. Koji dio mog ponosa na očevo rodno mjesto je bullying, zlostavljanje, uznemirujuće ili golotinja? Zašto je ovo protiv pravila? Ne smijemo biti Palestinci na Instagramu? Za mene je to bullying. Ne možete izbrisati istoriju ušutkavanjem ljudi. To tako ne funkcioniše – zaključila je revoltirano.

Bellu Hadid na toj društvenoj mreži prati više od 30 miliona ljudi, a dobile je hiljade komentara podrške nakon svog istupa.

Objavila je generički odgovor koji joj je stigao od Instagram službe, ali koji ju nikako nije zadovoljio. Spomenuta društvena mreža “oprala je ruke” napisavši joj kako se njena objava protivi pravilima o uznemiravanju i bullyingu te da imaju određena pravila jer žele da se njihova zajednica osjeća poštovano i sigurno.